6 redenen waarom onze pvc-partytenten kwalitatiever zijn dan de standaard partytenten

Partytenten kan je overal kopen en op het eerste gezicht zien ze er allemaal zo goed als hetzelfde uit, maar welke aspecten maken onze pvc-partytenten nu zo extreem kwalitatief? We leggen je het graag haarfijn uit!

1 | Materiaal van de zeilen van de partytent

Het dakzeil en de zijwanden van onze partytenten zijn gemaakt uit pvc van 500 g/m², terwijl goedkopere varianten vaak voor heel licht pvc (350 g/m² of lichter) of in het uiterste geval zelfs voor PE (polyethyleen) kiezen. PE scheurt veel sneller en heeft een veel kortere levensduur dan pvc. Bovendien is pvc ook veel gemakkelijker om te onderhouden en schoon te maken.

 

2 | Bouten en vlindermoeren in plaats van een span- of kliksysteem

De buizen en koppelstukken van onze tenten worden met bouten en vlindermoeren aan elkaar bevestigd. Deze bevestigingen zijn veel sterker dan buizen die met een schroef in elkaar vastgeklemd worden of met een drukknop in elkaar klikken. Bovendien gebruiken we bij Partyspace bouten en moeren met diameter M8, terwijl standaard tenten vaak gebruik maken van M6-bouten en -moeren of zelfs van een druk- of spansysteem.

3 | Brandvertragend, uv-bestendig en waterdicht

Al onze pvc-partytenten met buizenstructuur zijn standaard brandvertragend, uv-bestendig en waterdicht. Wij vinden dit vanzelfsprekendheden, maar veel fabrikanten laten deze belangrijke eigenschappen, die een grote invloed hebben op de levensduur van de tent, achterwege om de productiekosten te drukken.

4 | Bevestiging van de zijwanden

Onze zijwanden worden enerzijds met elastieken aan het frame vastgemaakt en anderzijds met velcro aan elkaar en aan het dakzeil. Zo garanderen we dat een goed opgestelde tent volledig water- en winddicht is. Standaard voorzien de meeste fabrikanten enkel elastieken om de zijwanden aan de structuur vast te maken, waardoor wind en regen soms toch nog hun weg naar binnen in de tent kunnen vinden, tussen de zijwanden en het dak door. Dat probleem hebben wij dus handig verholpen.

 

5 | Grondframe

Veel partytenten omvatten geen grondframe, maar wij weten uit ervaring dat een grondframe de stevigheid van de tent enkel maar ten goede komt, dus we kiezen ervoor om zo goed als al onze partytenten standaard van een grondframe te voorzien. Voor die enkele tenten waar het grondframe niet inbegrepen is, is het afzonderlijk verkrijgbaar.

6 | Haringen

De haringen die standaard bij onze tenten meegeleverd worden zijn 7 mm dik, terwijl haringen van andere producenten vaak maar 5 mm of zelfs nog dunner zijn. Bijgevolg gaan onze haringen langer mee.

Ben je helemaal overtuigd of wil je alle informatie over onze pvc-partytent nog eens op het gemak doornemen? Geen probleem, op onze website vind je alle info over onze PVC partytenten. Zit je toch nog met onbeantwoorde vragen of wil je bestellen? Contacteer ons gerust voor een voorstel op maat.

Nieuws vergelijken

 
Uw browser is niet meer up to date, hierdoor werken sommige functies van deze site niet in uw browser. Wij raden u aan een nieuwere versie te gebruiken Klik hier