Met deze 4 tips is je tent een lang leven beschoren

We hoeven je al lang niet meer te vertellen dat onze tenten van topkwaliteit zijn, maar in tegenstelling tot wat sommigen mogen denken, hebben ook tenten van de hoogste kwaliteit baat bij een correct gebruik, onderhoud en reiniging. Wil je lang van je product genieten, dan is een goed onderhoud een onmisbare schakel in het gebruiksproces. Deze 4 tips helpen je alvast een heel eind op weg.

1 | Je tent op de correcte manier opstellen

Het hoeft geen betoog dat je je tent op de correcte manier moet opstellen als je er lang van wilt kunnen genieten. Eenvoud is het kenmerk van het ware, maar het aantal keer dat we een vouwtent verkeerd opgesteld zien is ontelbaar. Voor sommige producten geldt dus echt wel: schijn bedriegt. Om ervoor te zorgen dat je al onze tenten snel op de correcte manier opstelt, hebben we van elke tent een duidelijke handleiding ter beschikking.

2 | Je tent correct opbergen

Niet alleen de manier waarop je je tent gebruikt, maar ook de manier waarop je ze niet gebruikt is belangrijk. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een tent nooit nat of vochtig opbergt, want een vochtige warme omgeving is de favoriete broeiplek voor schimmels, die op hun beurt het tentzeil aantasten. Laat je tent dus altijd volledig drogen en haal bladeren, insecten en andere vuiligheid van de tent vooraleer je de tent opbergt. Een derde aspect is de ventilatie in de tent tijdens het gebruik: ventilatiegaten, ramen en deuren laten een briesje door de tent waaien en maken het schimmels veel moeilijker om zich voort te planten. En tot slot: reinig en behandel de tent wanneer nodig. “Hoe dan?”, horen we je al denken. Wel, lees gewoon even verder ;-)

3 | De juiste reinigings- en beschermingsproducten gebruiken

Partyspace biedt verschillende producten aan om je tent te reinigen en te beschermen. Afhankelijk van het type tent kies je het best voor een ander product.

Met de tent-shampoo en de power-reiniger reinig je het doek van je tent veilig en grondig. Het tent-beschermingsmiddel maakt de tent dan weer waterdicht en beschermt tegen alle soorten vuil. En speciaal voor plastic ramen is er een apart product, dat de helderheid en glans herstelt. Ook de borstel met zachte gespleten veren en extra lange handgreep is onmisbaar en je kan hem gewoon aansluiten op je tuinslang. Het water komt direct op het te reinigen oppervlak, waardoor geen water verspild wordt.

4 | Een grondzeil gebruiken

Voorkomen is beter dan genezen. Vermijden dat je tentzeil onder de vlekken of onder het vuil komt te zitten is dus nog steeds de beste optie. Vandaar raden wij aan om bij de opbouw van grote en zwaardere tenten (zoals de pagode-, stretch- ster- en sailclothtent) een grondzeil te gebruiken. Onze grondzeilen zijn gemaakt uit robuust materiaal dat eenvoudig te reinigen is. Zo voorkom je dat het zeil vuil wordt en garandeer een klassevolle uitstraling!

Nieuws vergelijken

 
Uw browser is niet meer up to date, hierdoor werken sommige functies van deze site niet in uw browser. Wij raden u aan een nieuwere versie te gebruiken Klik hier