Partyspace levert negentien stretchtenten aan Center Parcs voor unieke Zomer Hotspots

De inleiding van dit artikel kan nogal overbodig lijken, behalve dan voor wie van een andere planeet komt en bijgevolg niet weet wat Center Parcs is. Voor wie nog niet mee is in het Center Parcs-verhaal, leggen we het kort nog even uit: Center Parcs is Europees marktleider voor vakanties dicht bij huis. Met 26 Center Parcs-parken in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk en daarbovenop nog twee Sunparks-parken in België, biedt Center Parcs een vakantie midden in de natuur met een breed scala aan activiteiten, restaurants en faciliteiten, zoals waterparadijs Aqua Mundo.

Zomer Hotspots worden geboren

“Tijdens en na afloop van de COVID-19-periode waren we zoals veel organisaties genoodzaakt om creatief te zijn en ons activiteitenaanbod aan te passen. Dat vertaalde zich in meer activiteiten in de buitenlucht en in kleinere groepen”, vertelt Ruud Rerink, product director bij Center Parcs. De gasten waren fan van dit aangepaste aanbod dus besloot Center Parcs hier verder op in te zetten. Zo zagen de Zomer Hotspots het levenslicht: verschillende parken kregen een buitenlocatie voor activiteiten met telkens een stretchtent als eye-catcher.

“We kozen voor de stretchtent omdat ze naast de mooie uitstraling ook hoogwaardige kwaliteit biedt”, verduidelijkt Ruud. “Dankzij het materiaal waaruit de tenten gemaakt zijn, vormen ze een harmonieus geheel met de natuurlijke omgeving waarin ze worden geplaatst. Toch blijven ze ook een herkenningspunt. De keuze was vanzelfsprekend.”

Partyspace treedt in the picture

De opdracht werd door de inkoopafdeling van Center Parcs Europees uitgestuurd. “Partyspace bleek één van de weinige partijen te zijn die aan de aanvraag konden voldoen. Partyspace kon onze verwachtingen inlossen en overtuigde ons met de juiste prijszetting en de kwaliteit van de tenten”, verduidelijkt Alain Petitjean, Senior Procurement Manager bij Center Parcs.

Strenge nationale en internationale wetgeving

De keuze voor de stretchtenten mocht dan snel zijn beklonken, de aanvraag zelf was daarentegen alles behalve vanzelfsprekend. Ruud licht toe. “Het was voor ons cruciaal dat de tenten binnen een uiterst korte tijdspanne werden geleverd en geplaatst in alle parken in Europa. Bovendien moesten de tenten van hoogwaardige kwaliteit en onderhoudsvriendelijk zijn en flexibel qua formaat. Elke locatie is immers anders. Tot slot moesten ze uiteraard conform zijn aan alle internationale en nationale wetgeving. Het was op zijn zachtst uitgedrukt een pittige uitdaging.”

De omvang van het project was van dien aard dat het binnen de vooropgestelde termijn niet door één enkele partij kon worden gerealiseerd. In de eerste plaats werd bij Bonga Stretchtenten de productie opgevoerd om alle tenten, negentien exemplaren in totaal, tijdig klaar te hebben. Daarnaast werd de opbouw verdeeld onder twee partijen: de zeven tenten in zes Nederlandse parken werden geplaatst door het Nederlandse Stretchtent-Huren.nl, de vijf tenten op evenveel locaties in België en de zeven tenten op vijf locaties in Duitsland werden opgesteld door Philip Vandenbussche van Star Tent, een partner van Partyspace.

Een samenwerking om van te dromen

Alle betrokken partijen in dit verhaal zijn het erover eens: dit was een knap staaltje grens- en bedrijfsoverschrijdend teamwork. “De gemaakte afspraken en in het bijzonder de strakke planning werden perfect nageleefd, waardoor we in staat waren om het zomerseizoen met de Zomer Hotspots goed te starten”, klinkt het vol lof. “De samenwerking tussen alle betrokken partijen verliep gesmeerd en ook de voorbereidende communicatie was duidelijk en professioneel, waardoor de verantwoordelijken ter plaatse telkens goed op de hoogte waren en alles vlot kon verlopen.”

Wanneer we Ruud ten slotte vragen om verbeteringspunten in de samenwerking te benoemen - want alles kan uiteraard altijd beter - ontkracht hij deze stelling meteen. “We waarderen het enorm dat Partyspace zo goed met ons mee dacht. Ze begrepen onze nood en stelden alles in het werk om dit project tot een succesvol einde te brengen. Heel wat bedrijven kunnen hier nog wat van leren. Wie ons vraagt hoe we dit klaar speelden, verwijzen we graag naar Partyspace door.”

Nieuws vergelijken

 
Uw browser is niet meer up to date, hierdoor werken sommige functies van deze site niet in uw browser. Wij raden u aan een nieuwere versie te gebruiken Klik hier